• SPONSORING

Veel van de bedrijven op Agriport ondersteunen lokale initiatieven met sponsoring in natura of geld.

Agriport A7 BV en Mercury Engineering hebben in samenwerking met het lokale initiatief ‘Middenmeer in Beweging’ recentelijk een vrijliggend wandelpad aangelegd bij Middenmeer. Daarnaast worden vele lokale verenigingen en initiatieven door Agriport A7 BV ondersteund.

Microsoft werkt graag samen met de lokale community rondom het datacenter om de sociale, economische en ecologische doelstellingen van de regio te ondersteunen. Als onderdeel van deze missie biedt Microsoft financiële steun aan non-profitorganisaties in de gemeentes Hollands Kroon, Medemblik en Hoorn. Sinds 2018 heeft Microsoft in deze regio al meer dan €. 1 miljoen euro gedoneerd aan community-projecten en lokale samenwerkingen.

Meer informatie over het Microsoft Community Fund vindt u op deze website.

Ook Google heeft een programma voor lokale gemeenschapsprojecten. Via donaties en lokale initiatieven helpt Google bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeenschappelijke projecten, non-profitorganisaties en individuele personen bij de ontwikkeling van een duurzame kenniseconomie waarin mensen succesvol kunnen zijn. In het gebied rondom Middenmeer zijn inmiddels drie projecten van de ROC Kop van Noord-Holland gesteund waarbij vaardigheidstraining voor koelsystemen, hoogspanningssystemen en Internet Of Things (IoT) centraal staan. Ook heeft Google ruim €. 70.000 gedoneerd aan het initiatief Puur for Kids uit Hoorn.

Meer informatie over het Datacenter Community Grants programma van Google vindt u hier.