• Agriport A7

    MODERN LOCATION

  • Agriport A7

    MODERN LOCATION

AgriportA7.

Agriport A7 is een projectlocatie voor grootschalige glastuinbouw, agribusiness, logistiek en datacenters. Het terrein ligt langs de A7 bij Middenmeer, op 30 autominuten vanaf Amsterdam.

Het totale project is ca. 1.000 hectare groot en daarmee groter dan de Amsterdamse grachtengordel, het Vondelpark en Science Park in de Watergraafsmeer bij elkaar.

De grootschalige glastuinbouw vormt qua ruimtegebruik met 630 hectare veruit het grootste deel. Er is 75 hectare in gebruik door datacenters en 40 hectare wordt gebruikt als bedrijventerrein.

De bedrijven kiezen Agriport als vestigingslocatie omdat ze gebruik kunnen maken van dezelfde infrastructuur in het gebied en ze reststromen kunnen delen met de bedrijven in de omgeving. Zo is het hele gebied bij de start van de ontwikkeling voorzien van een glasvezelnetwerk, een eigen energienetwerk met transformatorstation, een warmtenet en een Duurzaam Veilig wegennet met vrijliggend fietspad.

Om wateroverlast voor de omgeving te voorkomen is het oppervlaktewater in het plangebied geïsoleerd van de sloten en kanalen om het gebied heen en is er ruim 50 hectare waterberging aangelegd in het plangebied.  Zo houden we allemaal droge voeten en ontstaan er kansen voor de versterking van de biodiversiteit.

Heeft u interesse in een van de laatste kavels op het bedrijventerrein? Neem dan snel contact met ons op!

DOWNLOAD: PLATTEGROND PLANGEBIED AGRIPORT

DOWNLOAD: BEDRIJVENTERREIN AGRIPORT

Data centers

Datacenters maken het mogelijk om op afstand ‘in the cloud’ te werken en lessen te geven.

Greenhouse horticulture

Ingericht voor glastuinbouwbedrijven centraal gelegen in groot teeltgebied.

Business park

Sinds de opening van het bedrijventerrein in november 2008 groot aantal bedrijven.

News

Agriport A7 nieuwsartikelen vind u op onze site onder het kopje nieuws. Klik op de onderstaande knop om al ons nieuws te bekijken.

© Agriport A7 - Gemaakt door Cees en Co